Šafránový thandai

Šafránový Thandai

INGREDIENCE:

25 g snítek (čnělek) šafránu

1/4 šálku máku

2 lžičky semen melounů

1/4 šálku blanšírovaných mandlí

2 lžičky semen fenyklu

2 lžíce sušených červených okvětních lístků

1,5 lžičky pepře

1 šálek vody

1/2 šálku mléka

1/2 šálku cukru

Několik okvětních lístků růží k ozdobení


 

POSTUP:

1. Namočte šafránové snítky (čnělky) do 20 ml teplé vody nebo mléka, dobře promíchejte a nechte louhovat 6 - 7 hodin

2. Namočte mák, melounová semena, semena fenyklu, okvětní lístky růží a pepře ve vodě na 2 - 3 hodiny

3. Rozmixujte s mandlemi, mlékem a cukrem

4. Přidejte mléko a drcený led

5. Podávejte ozdobené šafránovými snítky a okvětními listy růží