Šafránový thandai
INGREDIENCE:
25 g snítek (čnělek) šafránu
1/4 šálku máku
2 lžičky semen melounů
1/4 šálku blanšírovaných mandlí
2 lžičky semen fenyklu
2 lžíce sušených červených okvětních lístků
1,5 lžičky pepře
1 šálek vody
1/2 šálku mléka
1/2 šálku cukru
Několik okvětních lístků růží k ozdobení
POSTUP:
1. Namočte šafránové snítky (čnělky) do 20 ml teplé vody nebo mléka, dobře promíchejte a nechte louhovat 6 - 7 hodin
2. Namočte mák, melounová semena, semena fenyklu, okvětní lístky růží a pepře ve vodě na 2 - 3 hodiny
3. Rozmixujte s mandlemi, mlékem a cukrem
4. Přidejte mléko a drcený led
5. Podávejte ozdobené šafránovými snítky a okvětními listy růží