Šafránové kuře
INGREDIENCE:
1 lžičky šafránových snítek (čnělek)
1 kg kuřecích stehen bez kůže
1 velká cibule
1 šálku olivového oleje
60 g ghí (přepuštěné máslo)
1 lžička soli na dochucení
2 lžičky citronové šťávy
POSTUP:
1. Šafrán namočte v šálku horké vody, zakryjte a nechejte louhovat minimálně 10 minut.
2. Umyjte kuřecí kousky pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
3. Nakrájejte cibuli na drobné kousky a orestujte je na rozpáleném oleji do zlatova.
4. Zahřejte ghí ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Na rozpálené gní rozložte kuřecí kousky a orestujte na středním ohni po dobu 7 minut, až se lehce zbarví po stranách.
5. Až se kuřecí kousky osmahnou, posypte je smaženou cibulí, solí a citronovou šťávou.
6. Poté přidejte rozpuštěný šafrán. Opláchněte veškerý zbylý šafrán v šálku s 1 šálkem vody a nalijte do pánve. Zakryjte pokličkou a poduste ještě asi 15 - 20 minut.
7. Tento pokrm podávejte s basmati rýží.