Šafránové Kulfi
INGREDIENCE:
2 l plnotučného mléko
2 dcl šlehačky
1/3 šálku cukru
3/4 lžičky drceného šafránu
1/8 lžičky šafránových snítek (čnělek)
Vroucí voda
Voskový papír
Zmrzlinové tyčinky (volitelné)
POSTUP:
1. Ve větším kastrolu rozmíchejte mléko, šlehačku s cukrem a přiveďte k varu
2. Jakmile projde varem, urychlete zchlazení ponořením do nádoby s ledovou vodou
3. Šafránové snítky nasypte do malé misky, přidejte vroucí vodu a nechejte louhovat minimálně 5 minut
4. Přidejte šafránovou vodu do směsi s mlékem
5. Srolujte voskovaný papír do kuželu, vložte do šálků a nalijte do nich směs
6. Dejte ztuhnout, dokud není Kulfi tuhá (cca 6 hodin)