Šafránové brambory

Šafránové brambory

INGREDIENCE:

5 šálků kuřecího vývaru

500 g brambor

1 česneková palice

1 čajová lžička drcených šafránových snítek (čnělek)

1/2 šálku mléka

2 lžíce olivového oleje

sůl a mletý černý pepř dle chuti


 

POSTUP:

1. Přiveďte kuřecí vývar, brambory, česnek a šafrán k varu ve velkém hrnci.

2. Zakryjte a vařte, až budou brambory měkké (cca 20 minut).

3. Slijte vývar od brambor a brambory ponechte v hrnci. Vývar lze zchladit, v případě potřeby ho je možné opakovaně použít.

4. Přidejte do brambor mléko, olivový olej, sůl a černý pepř.

5. Brambory rozmačkejte a vymíchejte z nich jemnou kaši.

6. Hotovou kaši ozdobte drceným šafránem